Skip to main content

Themeforest egy ausztráliai cég az Envato csoport tagja, amelynek a fő profilja olyan weboldalak üzemeltetése, ahol a designerek, fejlesztők, a világ minden tájáról feltölthetik munkájukat. Azok a munkák, amik a cég feltételeinek is megfelelnek, bárki számára azonnal megvásárolhatóak, szupportálhatóak és a vásárlók visszajelzései alapján további fejlesztések, finomítások kivitelezhetők rajtuk. Én kicsit későn 2014 -ben csatlakoztam Pistaciatheme néven ehhez a jól működő rendszerhez. Csatlakozásom előtt nem nagyon voltam hozzászokva a kódom szakmai minősítéséhez, a munkám felülbírálásához és a megoldásaim megkérdőjelezéséhez. Voltak kezdeti nehézségek, de a cég segítőkész, korrekt, a kifizetések mindig időben megérkeznek és a munkáim elfogádása alatt rengeteget fejlődtem szakmailag és emberileg is. Köszönöm Envato.

Azok a Themeforest -es milliárdok

Sokan azért vágnak bele, mert hallották az Avada, BeTheme és Enfold sikersztorikat és gyors fejszámolást végezve az eladási számaik alapján hamar kijött, hogy milliárdokat lehet keresni a Themeforesten. Hadd oszlassam el ezt a tévhitet. A számok mögött rengeteg munka, marketing és befektetés van. A gyönyörű képek, a pluginek amik feldobják a munkád, pénzbe kerülnek, ráadásul ezeket olyan liszensz -el kell megvásárolnod ami magasabb árfekvést jelent, hisz nem végvelhasználó leszel, hanem további eladó.

Mi az az Envato Fee

Az ügyfelek sokkal szívesebben veszik a terméket egy megbízható jól bejáratott profi weboldalról ami mögött egy nagy cégcsoport áll. Ennek bizony ára is van. A Themeforest -es munkák publikálása előtt megállapodás születik az Envato és közted, hogy a terméket Exclusive (kizárólagos) vagy Non-Exclusive (nem kizárólagos) eladásként szeretnéd publikálni. Ha nem kizárólagosan a Themeforest -en szeretnéd árulni a munkát akkor bizony az envató 55% -ot levesz minden eladásból. A kizárólagos eladásnál viszont korrekt eladás alapú rendszert vezetett be. Az Envato szerzői díja így alakul a cikk írása idején.

A Themeforest segítőkész, korrekt, a kifizetések mindig időben megérkeznek és a munkáim elfogádása alatt rengeteget fejlődtem szakmailag és emberileg is.
Envato Author Fee

Bevételek utáni adózás

A cég erre is korrekten figyelmeztet, hogy minden bevétel után a saját országodban éppen életben lévő jogszabályok alapján adóznod kell a bevétel után. Minden évben meg is küldik az ehhez szükséges papírokat és Ausztráliából adópapírokat kapni Postán, „ez de menő”. Mivel nem vagyok adószakértő az elején sok kérdésem volt, de ahogy a Themeforest is ajánlja kérdezz meg egy szakértőt, vagy kérj tanácsot könyvelődtől milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy a Themeforestes bevételek a NAV előtt is tiszták legyenek és vállalható válalkozó légy. Itt van pár videó azokról akik vállalták az első millióik történetét és beszélnek arról, hogy miért érdemes vállalható válalkozónak lenned.

Megéri -e a Themeforest -re fejleszteni?

Hiszem, hogy a könnyű dolgok nem értékesek, így ha fájdalommentes passzív pénzszerzési lehetőséget keresel akkor a Themeforest nem a legalkalmasabb erre. A publikált munkád fejlesztése a vásárlóid további igényeinek kielégítése folyamatos jelenlétet igényel. Ha ezt vállalod, akkor a befektetés megtérül, hisz nekem is és sok másnak is megtérült.

Mi az Themeforest sikerének a titka?

  • Egyszerű fizetés
  • Összeköti a keresletet és a kínálatot
  • Hosszútávú, sok kicsi sokra megy stratégia követése
  • Hatalmas kínálat
  • Megfelelő szűrés, csak a szigorú követelményeknek megfelelő termékek kerülnek fel az oldalra
  • Alacsony ár. Ár/érték arányban a világ élvonalába tartozik

Végül a ThemeFusion sikersztorija legyen végszóként.

ThemeFusion sikersztori

Humli Miklós

Author Humli Miklós

Régóta dolgozom együtt kis-, közép- és nagyvállalalatokkal az arculattól a nyomtatott anyagokon keresztül az online megjelenésig. Az elmúlt évtizedekben UI, UX designerként, webfejlesztőként és mobil fejlesztőként használt keretrendszerek, szoftverek és technológiák alkalmazása során értettem meg, hogy hatékonyan működni csakis úgy lehet, hogyha megtalájuk a feladathoz a legmegfelelőbb eszközt.

More posts by Humli Miklós