Skip to main content

Pantone Színintézet 2000 óta minden év végén kiválasztja az év színét. Ez minden iparágban a divattól a lakberendezésen át az alkalmazott művészetekig elég erős hatást gyakorol a termékek gyártásában. Most is eljött az a pillanat amikor megtudhattuk, mi lesz a soron következő trendi szín a Pantone szerint. A 2020-es év színe a PANTONE 19-4052 ami a Classic Blue fantázianevet viseli.

A 2020-as év trendi szín jelentése

„Az alkonyatkori éghez hasonló Classic Blue ami visszaadja azt a bizalmat, hitet, állandóságot és védelmet, amelyre mindannyiunknak szüksége van ahhoz, hogy erős alapokra építkezhessünk az új évtizedben.”

Pantone Színintézet

Mielőtt tovább gondolkodunk érdemes pillantást vetni az előző évek meghatározó színeire melyek az alábbiak szerint alakultak a Pantone szerint.

Előző évek színei így alakultak

Az év trendi színe marketing stratégia szempontból is fontos és az aktuális év trend előrejelzéseként is tekinthetünk rá. A vállalatok általában figyelembe veszik ezeket a trendeket. Nem kis kihívás számukra, hogyan lehet beépíteni egy egész év hangulatába az év színét. A világ nyugtalan, és az év színe arra szeretne utalni, hogy az ember a megnyugvásra, pihenésre vágyik. Vágyik kiszakadni ebből az állandóan lüktető világból és visszatérni a három fontos kulcsszóhoz: remény, pozitivitás és szilárd talaj.

Hogyan reagálnak a nagyok…

Számos trend megközelítés létezik 2020-ra. Két zöld árnyalat a Behr-től és a Toptal Design Blogtól, egy világos rózsaszín Benjamin Moore-tól és egy sötétkék árnyalat a Sherwin Williams -től. Ezek az árnyalatok megnyugtatóak, reménykeltőek, olyan érzések, amelyeket a fogyasztók valószínűleg 2020-ban keresni fognak.

2020-as év színei a Sherwin Williams szerint

Sherwin Williams

2020-as év színei Benjamin Moore szerint

Benjamin Moore

2020-as trendi szín a Toptal Design blog szerint

A víz és a természeti világ mélyen inspirálta őket a végső árnyalat kiválasztásában. A kék árnyalatával nyugtató karaktert ad, ugyanakkor elég világos, hogy energiát sugározzon és reményteljességet sugalljon.
A sötét tengeri habzöldhöz először nehéznek tűnhet kiegészítő színeket találni de az analóg színek, különösen a kék árnyalataival jól néz ki. A komplementer színek szintén jól működnek, úgy mint a rózsaszín és a lila árnyalatok.

A Toptal Design blog szerinti 2020-as év trendi színe -t használja a brightscout.com és valljuk be, nagyon jól néz ki.

www.brightscout.com

Webdesignerként érdeklődve figyelem a 2020-as trendi színeit mind a belsőépítészetben mind a termékeknél. Biztosak lehetünk abban, hogy izgalmas évünk lesz 2020-ban.

Humli Miklós

Author Humli Miklós

Régóta dolgozom együtt kis-, közép- és nagyvállalalatokkal az arculattól a nyomtatott anyagokon keresztül az online megjelenésig. Az elmúlt évtizedekben UI, UX designerként, webfejlesztőként és mobil fejlesztőként használt keretrendszerek, szoftverek és technológiák alkalmazása során értettem meg, hogy hatékonyan működni csakis úgy lehet, hogyha megtalájuk a feladathoz a legmegfelelőbb eszközt.

More posts by Humli Miklós