Skip to main content

Az a vállalkozás, amelyik nem fektet elég energiát az online megjelenésére, gyakorlatilag láthatatlan. Lehet a világ legszuperebb szolgáltatásáról is van szó, de ha nem látja a célközönség, akkor nem is fogják kiválasztani. Milyen eszközökkel lehet láthatóvá válni? Mibe kell energiát fektetni? Siker az online megjelenés mögött.

Vállalkozóként lássunk pár tippet, hogyan válhatsz a célközönséged számára láthatóvá.

Profi weboldal létrehozása

Egy régi, elavult weboldal sosem tesz jó benyomást a látogatókra. Ha azt látja a felhasználó, hogy nincs is weboldalad vagy ha van is de évek óta nem frissítetted, esetleg vannak olyan funkciók amik nem is működnek, akkor egészen biztos lehetsz abban, hogy nem fog sokáig maradni. Én sem szívesen maradok olyan boltban, ahol sötét van, hullik a vakolat és kezemben marad a kilincs. Egy elavult weboldal nemcsak negatív benyomást fog kialakítani rólad de nem is tesz jót a vállalkozásod számára sem. Hozz létre profi weboldalt és ne sajnáld rá az időt! Építs olyan honlapot, ami professzionálisan néz, látszik rajta a belefektetett energia. Fordíts időt az oldal szövegezésére is, hiszen már itt meg tudod mutatni a terméked vagy szolgáltatásod.

Facebook hirdetés

Ha megnézzük a Facebook felhasználói összetételének változását, könnyen beszélhetünk öregedő platformról, hiszen látszik, hogy a 18 alattiak az elmúlt 5 évben elkoptak, míg az 55+ korosztály masszívan erősödik. 2018 -ban a Facebook -nak 5,8 millió magyar felhasználója volt ami azt jelenti, hogy egy jól működő Facebook oldal egy igazi aranybánya is lehet a vállalkozásodnak! Bárkiket is célzol meg, az egészen biztos, hogy jelen vannak a Facebook -on. Az átlag felhasználó napi másfél órát tölt el Facebook -ozással, tehát érdemes külön figyelmet fordítani a Facebook oldalad frissítésére. Az a minimum, hogy heti szinten 2-3-szor felteszel valami friss tartalmat. Ez lehet kép, videó, egy új cikk, esetleg a mostanában nagyon menő élő videó.

Mutasd meg a látogatóidnak, hogy milyen jó a terméked

Online megjelenésnél mindenképpen meg kell említeni a referenciák használatát. Honnan tudnák meg az emberek, hogy jó a terméked, ha nem mutatod meg nekik, hogy tényleg az? Bátran tegyél ki vásárlói vagy felhasználói véleményeket és használd fel a vállalkozásodról szóló cikkeket is.

Online megjelenés mérése

Ha folyamatosan méred az online felületeid eredményességét egyértelműen láthatod, hogy mely bejegyzések vagy kampányok működtek jól, és melyek azok, amelyeket nem érdemes tovább erőltetned.

Online megjelenés előnye

A hagyományos megjelenéssel szemben, az online megjelenés sokkal több lehetőséget nyújt. Megjelenhetsz weboldalon, hirdetésekben, közösségi oldalakon, e-mail kampányokat szervezhetsz, hírleveleket küldhetsz el. Sokkal egyszerűbben, gyorsabban tájékoztathatod a leendő és meglévő ügyfeleidet. Online megjelenés segítségével bármikor szert tehetsz új ügyfelekre akik azonnal tudnak ajánlatot kérni tőled, melyekből akár aznap üzlet, vagy szerződés lehet.

Siker az online megjelenés mögött azaz érdemes odafigyelned online megjelenésedre.

Humli Miklós

Author Humli Miklós

Régóta dolgozom együtt kis-, közép- és nagyvállalalatokkal az arculattól a nyomtatott anyagokon keresztül az online megjelenésig. Az elmúlt évtizedekben UI, UX designerként, webfejlesztőként és mobil fejlesztőként használt keretrendszerek, szoftverek és technológiák alkalmazása során értettem meg, hogy hatékonyan működni csakis úgy lehet, hogyha megtalájuk a feladathoz a legmegfelelőbb eszközt.

More posts by Humli Miklós